گشنیز یک ادویه، علفی و گیاه دارویی یک ساله از خانواده چتریان است. از زمان های قدیم در سراسر جهان به دلیل داشتن فیتوکمیکال های استثنایی که در سایر گیاهان رایج نیست، برای اهداف مختلف استفاده می شده است.
اسانسها و اسیدهای چرب بهدستآمده از میوههای خشک آن را میتوان به صورت تجاری در صنایع دارویی،ظروف پلاستیکی مواد غذایی، غذایی و نوشیدنی، پلاستیک، آرایشی و بهداشتی، عطرسازی و صنایع شوینده استفاده کرد. به همین ترتیب، دارای فعالیت حشره کش محصولات ذخیره شده، کاهش آلودگی فلزات سنگین، افزودنی طبیعی آنتی بیوتیکی خوراک طیور و محرک رشد جوجه های گوشتی کارآمد است.
همچنین به دلیل تولید شهد قابل توجهی که دارد از گیاهان شیرینساز خوبی به شمار میرود. اگرچه گشنیز یک گیاه همه کاره امیدوارکننده است، اطلاعات و دانش در مورد گیاه و کاربردهای بالقوه آن به طور پراکنده در دسترس است.
این امر مانع بهره برداری مناسب از پتانسیل های گشنیز می شود. برای کمک به رفع شکاف موجود، ما یک بررسی سیستماتیک و جامع از طریق جستجوی مقالات مرتبط در پایگاههای داده مختلف انجام دادیم بنابراین، این نشریه اطلاعات زیادی را ارائه می دهد که از بیش از 594 ژرم پلاسم به دست آمده از بیش از 53 کشور خلاصه شده است.
ظروف پلاستیکی آشپزی علاوه بر این، این مقاله قصد دارد شواهد گذشته و فعلی را برای کمک به کشت، استفاده از گشنیز و شاید ایجاد علاقه بیشتر به تحقیق، خلاصه و مستند کند. کلمات کلیدی: گشنیز، روغن ضروری و چرب، لینالول، دارویی، پتروسلینیک اسید، فیتونوترینت ها، ادویه و گیاه دارویی ذکر کنید. آزادسازی بهره برداری از گشنیز برای کاربردهای بیولوژیکی، صنعتی و دارویی استفاده می شود.
همچنین بیان کرد که گشنیز بومی جنوب اروپا، شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا است. تولیدکنندگان عمده عبارتند از: هند، مراکش، کانادا، پاکستان، رومانی، اوکراین، روسیه، ایالات متحده، کانادا، آرژانتین و مکزیک . مجله تحقیقات دانشگاهی علوم و تحقیقات کشاورزی جلد. 8(6)، صفحات 552-564، آگوست حق نسخه برداری 2020 حق نسخه برداری نویسندگان این مقاله محفوظ است.
گشنیز یکی از مهمترین و اولیهترین ادویههای بذری است که برای بشر شناخته شده است که میتوان قدمت آن را به تاریخ ملکه سبا که در انجیل مقدس از پادشاه سلیمان بازدید کرد، بازمیگردد. عطرها و طعمهایی که سالها توجه انسان را به خود جلب کرده است ظروف پلاستیکی آشپزخانه دلیل وجود اسانس با بوی مطبوع و خوشبو سرشار از لینالول است که در ساقه، برگها و میوههای گشنیز یافت میشود.
در صنایع عطرسازی، نوشیدنی و داروسازی پریادارشی و همکاران، 2016 گشنیز همچنین یک گیاه شیرینساز خوب است و مطالعات نشان میدهد که گشنیز میتواند برای تولید زنبور عسل استفاده شود علاوه بر این، برگها و میوههای گشنیز دارای مقادیر قابل توجهی پروتئین، چربی، کربوهیدرات هستند کلسیم، فسفر، سدیم، روی، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، تریپتوفاز، ویتامین B6، فولات، ویتامین A، ویتامین D، ویتامین B-12، ویتامین C و ویتامین E 2014؛ USDA، 2016). از سوی دیگر، میوه گشنیز حاوی مقدار قابل توجهی روغن چرب غنی از پتروسلینیک اسید، اسید لینولئیک، اسید اولئیک، اسید پالمیتیک و اسید استئاریک است (بیزی و همکاران، 2017) علاوه بر ست ظروف پلاستیکی مسافرتی این محصول، کیک روغنی باقیمانده حاوی پروتئین، چربی، عصاره بدون نیتروژن، سلولز و خاکستر است که به طور بالقوه می تواند به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار گیرد (رمضان و مورسل، 2002؛ کدیری و همکاران، 2017). با وجود گشنیز یک وعده است.
- منابع:
- تبلیغات: